Wouter van Buuren


Amsterdam, 14 mei 2014

Geachte,

Graag nodigen wij u uit voor de solo-expositie Through Time and Space van Wouter van Buuren bij Qlick Editions op zaterdag 24 mei van 17.00 tot 19.00 uur.

De urban landschaps-fotografie van Van Buuren heeft letterlijk een enorme lift genomen in de afgelopen twee jaar. Deze fotograaf met een thrill for life heeft zijn fotografische collages laten evolueren, waardoor hij wederom de toeschouwer een nieuw en verrassend perspectief van de wereld kan bieden.

Naast zijn bekende Total Landscapes zal er ook nieuw werk getoond worden uit de serie Timespaces. Van Buuren heeft in 2012 en 2013 verschillende steden in China bezocht waaruit 7 foto-matrices van stedenlandschappen ontstaan zijn.

Iedere matrix toont fragmenten van het landschap. De opzet is niet om de steden te portretteren, maar zij dienen als decor voor een persoonlijke ervaring van ruimte, tijd en schaal. De steden staan voor verstedelijking van de wereld in een tijdperk waarin de wereldbevolking op zijn grootste is en de meeste mensen in steden leven. Het resultaat zijn cilindrische tijdruimtes die geïnterpreteerd kunnen worden als een tijd-ruimtelijk verslag van een doorkruising van een stad.

Van Buurens werk is op dit moment ook te zien in het Bouwkunde gebouw Vertigo van de TU Eindhoven. Associate professor Architectural Design Jos Bosman over Van Buuren:

'Wouter van Buuren is een kunstenaar die een eigentijds begrip van de inrichting van de omgeving als een spiegeling van de kosmos onderzoekt, om te willen ontdekken wat de belevingsvectoren, de zeggingskracht en de culturele codes zijn van de door mensen ingerichte omgeving. Met zijn ruimte-tijd fotomontages geeft hij op zijn persoonlijke manier een tot de verbeelding sprekende definitie van de gebouwde omgeving.'

NB: Qlick Editions zal het werk van Wouter van Buuren ook presenteren tijdens de 30e editie van de Kunstrai van 4 tot 9 juni in Amsterdam. Uiteraard bent u hier ook van harte voor uitgenodigd. Wij horen graag of u hier kaartjes voor wilt ontvangen.

De werken zijn online te bekijken via onze website www.qlickeditions.com. Mocht u meer informatie willen ontvangen, dan kunt u contact opnemen via info@qlickeditions.com of telefonisch op 020 7794478.

Wij hopen u tijdens de opening van de expositie in onze galerie te mogen begroeten!

Met vriendelijke groet,

Qlick Editions

Esther Munsters
Fleur Shekel